fbpx
biznis uvery logo
Anketa

​Cash
back

Prečo
Biznis úver?

FAQ

Blog

Kontakt

O nás

Klientská
zóna

biznis úvery logo
Kuriér, ktorý vďaka rýchlej pôžičke pre živnostníkov doručuje balíky

Keď sa potrebujete v živote posunúť, pomôže vám rýchla pôžička pre živnostníkov

10 jún, 2021

„Cesta k vlastnej firme bola jednoduchšia, ako som si myslel. Finančná podpora bola rozhodujúca,“ hovorí Martin z východného Slovenska, ktorý si po rokoch podnikania založil kuriérsku spoločnosť.

Bez prvotného nápadu a vízie sa nezaobíde žiaden podnikateľský plán, no tie niekedy nestačia. „Rýchla pôžička pre živnostníkov mi pomohla, keď som rozmýšľal nad kúpou firemného auta. Kuriérska firma bez auta, to by predsa nešlo,“ smeje sa Martin, ktorý už pár rokov roznáša zásielky po celom východnom Slovensku. Ešte predtým s bratom niekoľko rokov prevádzkovali vlastnú taxi službu. „Brat vybavoval objednávky a ja som sa staral o administratívu a financie. Napriek tomu, že obaja radi šoférujeme, nebol v našom okolí na túto službu až taký veľký dopyt, druhé auto by bolo teda zbytočné. A vlastne sme naň ani nemali peniaze,“ dodáva.

Rýchla pôžička pre živnostníkov pomohla pri rozhodovaní

Keď sa Martin rozhodoval, ako podnikanie posunúť na ďalší level, mal len jednu podmienku – chcel sedieť za volantom. Kuriérska služba bola preto ideálnym riešením, no na to potreboval založiť druhú firmu. „Pred štartom som si naštudoval právne predpisy pre podnikanie v sektore „kuriér“. Potom to už išlo – prvé auto, menšie kuriérske zákazky a následné rozšírenie doručovania po celom regióne,“ vysvetľuje Martin. Neskôr prišlo väčšie auto, ktorým mohol roznášať objemnejšie zákazky. „Som za prácu v našom regióne rád, lebo viem, čo robím a pre mojich zákazníkov ponúkam férové podmienky.“

Martinovi sa veľmi rýchlo podarilo vybudovať stabilnú klientelu. „Najväčším prekvapením boli pre mňa najmä pozitívne reakcie stále sa vracajúcich zákazníkov. S mnohými som si vytvoril doslova familiárny vzťah. Rýchla pôžička pre živnostníkov je síce pre každého, ale bez nadšenia by som podnikanie v kuriérskom biznise nerozbehol.“

Práca kuriéra sa v mnohých ohľadoch líši od bežných povolaní, hlavne v otázke pracovného času. „Nie je to práca na osem hodín, že prídem do práce, zapnem počítač a o štvrtej odídem. Vlastne by som to ani nenazval prácou, ale spôsobom života. Doručujem cez víkendy a sviatky, čo však mojej rodine nevadí, pretože väčšinou som preč len pár hodín. Vybavím a doručím, čo treba a vždy prinesiem domov zaujímavý finančný obnos.“

Pri takejto pôžičke vôbec nezáleží na tom, s čím podnikáte

Kuriérska služba ako biznis model je jednou z mnohých možností podnikania s minimálnymi počiatočnými investíciami. „Najväčšou finančnou položkou sú autá. Ich kúpa, pohonné hmoty, oprava, servis…“  Tento typ podnikania nevyžaduje špeciálne vedomosti, veľké kapacity ani zložité právne postupy. „Uspieť v tomto biznise bude aj pre vás oveľa jednoduchšie, ak zvážite pôžičku pre živnostníkov,“ radí Martin.

Od roku 2015 sa významne zvýšil dopyt po dodávke tovaru, pretože veľa ľudí začalo objednávať cez e-shopy online. A potrebujú spoľahlivé kuriérske spoločnosti, ktoré im tovar prinesú až domov. Preto firmy, ako tá Martinova, nemajú o zákazky núdzu a môžu aj naďalej rásť.

samostatne zárobkovo činná osoba

Máte rýchly nápad a potrebujete peniaze?

My vám financie na vybavenie vašej prevádzky požičiame.

Newsletter

Newsletter

Pripravili sme pre vás newsletter s najnovším obsahom. Nezmeškajte žiadnu súťaž a zostaňte stále v obraze. Prihláste na odber svoj e-mail* a nezmeškáte nič dôležité. Ako BONUS vám sprístupníme prístup na sociálne siete.

Boli ste úspešne pridaný k našim odoberatelom newslettra