fbpx
Zvárač kovov

Nie je úver ako úver. Na čo si dávať pri výbere nebankovky pozor?

5 apr, 2023

Spotrebný úver od nebankovej spoločnosti predstavuje v dnešnej dobe relatívne rýchly spôsob ako sa dostať k vyššej čiastke peňazí v čase, kedy ich naozaj potrebujete. Nech už potrebujete pomôcť s čímkoľvek, len máloktorá „nebankovka“ bude od vás vyžadovať následné dokladovanie účelu – hovoríme teda o takzvanom bezúčelovom spotrebnom úvere.

Prečo si vybrať úver od nebankovky?

Stále viac a viac ľudí dnes siaha po iných úveroch, než tých, ktoré poskytujú tradičné banky. Dôvodom je väčšinou fakt, že nevedia splniť podmienky nastavené bankou pre poskytnutie takéhoto úveru.

Nebankové spoločnosti často ponúkajú flexibilnejšie podmienky pre poskytnutie úverov ako tradičné banky. Môžu tak poskytnúť spotrebný úver aj zákazníkom s nižším príjmom. Taktiež sa môže jednať o kratšie obdobie splatnosti úveru, čo môže byť pre niektorých spotrebiteľov výhodné.

Navyše, väčšina nebankových spoločností má veľmi rýchly proces schvaľovania. To znamená, že viete získať potrebné financie pomerne rýchlo, niekedy aj za menej, než dvadsaťštyri hodín To môže byť dôležité v prípade naliehavých finančných potrieb, akými sú nečakané výdavky, nákup novej technológie, či pomoc s reštartom firmy po ťažkom období.

Opatrnosti nie je nikdy dosť

Keďže je však takýchto spoločností aktuálne mnoho, musíte si pred požiadaním o úver dať veľký pozor na to, či spoločnosti môžete dôverovať. Pred podpisom zmluvy si preskúmajte podmienky poskytnutia úveru, akými sú úrokové sadzby, poplatky a podmienky splácania. Musíte si uvedomiť, koľko vás bude úver stáť a ako bude splácanie prebiehať.

Asi najdôležitejším ukazovateľom dôveryhodnosti nebankovej spoločnosti je však to, či je spoločnosť držiteľom certifikátu Národnej banky Slovenska. Tento oficiálny dokument potvrdzuje, že nebanková spoločnosť je registrovaná a podlieha dozoru Národnej banky, a teda potvrdzuje, že nebanková spoločnosť má splnené všetky požiadavky a pravidlá, ktoré sú súčasťou dohľadu Národnej banky. Medzi tieto požiadavky patrí aj povinnosť poskytovať presné a transparentné informácie o finančných produktoch a službách, ktoré ponúka. Okrem toho musia dodržiavať pravidlá ochrany osobných údajov a ďalšie pravidlá týkajúce sa poskytovania úverov.

A čo Biznis úvery?

Biznis úvery sú súčasťou porfólia spoločnosti Profi Credit, ktorá je držiteľom certifikátu Národnej banky Slovenska už od roku 2015. Aj vďaka tomu si môžete byť istí, že sme spoľahlivá a dôveryhodná spoločnosť schopná poskytovať našim klientom kvalitné služby v súlade s pravidlami finančného sektora.

 

Máte nápad a potrebujete úver?

My vám financie na vybavenie vašej dielňe požičiame.

Newsletter

Newsletter

Pripravili sme pre vás newsletter s najnovším obsahom. Nezmeškajte žiadnu súťaž a zostaňte stále v obraze. Prihláste na odber svoj e-mail* a nezmeškáte nič dôležité. Ako BONUS vám sprístupníme prístup na sociálne siete.

Boli ste úspešne pridaný k našim odoberatelom newslettra