fbpx
biznis uvery logo
Anketa

​Cash
back

Prečo
Biznis úver?

FAQ

Blog

Kontakt

O nás

Klientská
zóna

biznis úvery logo
Kuchár, ktorý vďaka pôžičke pre živnostníkov pózuje pri jedle

V práci aj v živote kuchára je dôležitá flexibilita, skúsenosť a istota

2 jan, 2023

Poznáte úspešného kuchára? Ak nie, tak si prečítajte príbeh o Alexovi, ktorý bol vďaka maminej kuchyni už od malička veľkým gurmánom. Sám sa pritom rád pozeral a učil kuchárskemu remeslu. Keď vyrástol, rozhodol sa, že sa stane profi kuchárom.

Začal preto študovať na špecializovanej škole v okresnom meste na strednom Slovensku, v Banskej Bystrici. Počas štúdia sa Alex naučil najrôznejšie techniky a postupy a už sa nevedel dočkať, až ich využije v reálnom svete.

Po dokončení školy začal pracovať v reštaurácii v Nemecku, kde sa mu darilo a jeho jedlá zakaždým zožali veľký úspech. Postupom času sa stal hlavným kuchárom a viedol v reštaurácii celý tím, pričom sa vždy snažil na tanier priniesť niečo nové a zaujímavé.

Alex získal počas svojej kariéry mnoho ocenení a skúseností.

V zahraničí získal cenné skúsenosti a neskôr sa vrátil na Slovensko do rodného kraja. Práve tam sa rozhodol splniť si dlhoročný sen o vlastnej reštaurácii, kde by sa mohol plne venovať svojej vášni pre varenie. Napriek výzvam a prekážkam, ktoré so sebou podnikanie v tejto oblasti prináša, sa mu nakoniec sen splnil.

Ak chcete aj vy začať podnikať v gastro biznise, je potrebné mať niekoľko vecí na pamäti. Tu je zopár rád od Alexa:

  1. Vyberte si, aký koncept chcete ponúkať
    Je dôležité mať jasnú predstavu o tom, čo chcete v svojom podnikaní ponúkať. Môže to byť slovenská lokálna reštaurácia, kaviareň, cukráreň či čokoľvek iné, s čím máte skúsenosť.
  2. Zistite, čo potrebujete pre svoje podnikanie:
    Vyberte si miesto, kde budete svoj biznis prevádzkovať a zistite, aké povolenia a licencie potrebujete získať. Tiež sa uistite, že máte na úvod dostatok finančných prostriedkov.
  3. Zostavte tím:
    Ak chcete úspešne začať podnikať v gastro biznise, budete potrebovať tím, ktorý vám pomôže. Najmite spoľahlivých kuchárov a ďalších zamestnancov, bez ktorých sa nezaobídete.
  4. Otvorte svoje podnikanie ľudom
    Keď budete mať všetko pripravené, môžete reštauráciu otvoriť a začať ponúkať svoje služby zákazníkom. Na to však potrebujete nastaviť vhodnú marketingovú stratégiu, ktorá vám pomôže prilákať čo najviac zákazníkov.

Postupom času sa vám podarí vybudovať si silnú základňu zákazníkov

Začiatky bývajú ťažké a boli ťažké aj v prípade Alexovej reštaurácie. Musel tvrdo pracovať, aby si získal klientelu a následne si ju aj udržal. V práci kuchára je dôležitá flexibilita, pretože reštaurácie a iné gastro prevádzky sú často otvorené aj cez víkendy a sviatky. Je potrebné byť schopný pracovať rôzne smeny a byť pripravený na náročnú prácu. Pri podnikaní riešite aj „nepotravinárske“ výzvy, ako sú zmluvy, licencie, potravinárske stroje… Ako Alexovi, aj vám môže pomôcť úver na mieru.

Úspech sa dostavil po roku

Podnikanie v kuchyni môže byť náročné, ale tiež veľmi zábavné a odmenou je vidieť radosť a spokojnosť zákazníkov z dobre pripraveného jedla. Alexovi sa investícia do podniku vydarila.

V polovici splácania mu program Cash back automaticky vrátil 1 splátku späť. Ďalej riadne a včas  splácal svoj úver na 10 000 € a tak mu na konci splácania prišli na účet ďalšie 3 splátky. Alex tak ušetril na úvere 1 643,60 €.

Chceli by ste aj vy peniaze na zlepšenie vášho gastro podniku?

samostatne zárobkovo činná osoba

Máte rýchly nápad a potrebujete peniaze?

My vám financie na vybavenie vašej gastro prevádzky požičiame.

Newsletter

Newsletter

Pripravili sme pre vás newsletter s najnovším obsahom. Nezmeškajte žiadnu súťaž a zostaňte stále v obraze. Prihláste na odber svoj e-mail* a nezmeškáte nič dôležité. Ako BONUS vám sprístupníme prístup na sociálne siete.

Boli ste úspešne pridaný k našim odoberatelom newslettra