fbpx
Dve ženy - sestry si založivi živnosť a podnikajú s kvetmi. Na rozbeh si zobrali Biznis úver

Spotrebný úver pre podnikateľov pomôže obnoviť akýkoľvek biznis

2 aug, 2023

Pandémia COVID-19 zasiahla mnoho odvetví a spôsobila veľké ťažkosti pre podnikateľov po celom svete. Medzi postihnutými boli aj sestry Jana a Tereza, ktoré vlastnia kvetinárstvo v malom meste. „Na konci lockdownu bolo jasné, že sami to nezvládneme,“ vraví Jana.

Jana a Tereza vlastnia kvetinárstvo, ktoré je pre nich nielen zdrojom príjmu, ale aj vášňou. Ich obchod ponúka pestrofarebné kvety a elegantné aranžmány pre rôzne príležitosti. S príchodom pandémie COVID-19 a následného lockdownu však ich podnikanie utrpelo značné straty. Obmedzený prístup zákazníkov a zrušené udalosti spôsobili pokles dopytu po kvetoch. 

Napriek výzvam, ktoré pandémia priniesla, sestry nechceli svoj sen vzdať a rozhodli sa nájsť spôsob, ako svoje podnikanie obnoviť. „Po dôkladnom preskúmaní našich možností sme sa rozhodli požiadať o spotrebný úver pre podnikateľov, ktorý by nám pomohol financovať obnovu kvetinárstva.“

Prevádzkovať kvetinárstvo nie je vôbec jednoduché, výška nákladov a úroveň plánovania prekvapí

Podnikanie v kvetinárstve prináša so sebou množstvo nákladov, ktoré je dôležité zohľadniť pri riadení a prevádzke podniku. „Kultivácia a predaj kvetov si vyžaduje dostatočné financovanie a starostlivé plánovanie, aby sa dosiahli uspokojivé výsledky,“ vysvetľuje Tereza.

Jedným z hlavných nákladov je nákup zásob. Kvetinári musia pravidelne nakupovať kvety, rastliny, semienka a hnojivá, ktoré tvoria základný sortiment obchodu. Kvalitné a čerstvé zásoby sú kľúčom k úspechu, a preto je nevyhnutné neustále udržiavať dostatok kvetov a materiálov na sklade. Tento nákup taktiež zahŕňa komunikáciu s dodávateľmi, vyjednávanie cien a sledovanie trendov na trhu.

Okrem nákupu zásob musia kvetinári platiť aj prevádzkové náklady. Sem radíme nájom za priestory, energie, vodu, telekomunikácie, poistné, údržbu a čistiace prostriedky. Tieto položky sú nevyhnutné pre správnu prevádzku a udržiavanie priestorov čistých a príjemných pre zákazníkov.

Vybavenie a nástroje sú ďalším dôležitým aspektom nákladov v kvetinárstve. Kvetinári potrebujú špeciálne vybavenie, ako sú chladničky na skladovanie kvetov, kvetinové aranžérske nástroje, rezacie nože, kvetinové nádoby, ozdobné prvky a ďalšie potrebné pomôcky. Tieto nástroje a vybavenie umožňujú vytvárať profesionálne aranžmány a ponúkať kvalitné služby.

Biznis úvery pomôžu každému podnikateľovi, ktorý sa ocitol v úzkych

Spotrebný úver bol pre Janu a Terezu dostupnou možnosťou na obnovenie ich podnikania. „Požiadali sme o úver pre podnikateľov a dostali tak finančnú injekciu, ktorá nám umožnila kúpiť potrebný materiál, zásoby a vyplatiť pracovníkov.“ vraví Jana. „Ani trh s kvetmi však neostal po pandémii rovnaký, preto sme časť pôžičky využili na rozvoj online predaja a na s ním spojené marketingové aktivity. 

Biznis úvery ponúkajú súkromným podnikom finančnú podporu, sú preto skvelým nástrojom, ako svoj podnik reštartovať po ťažkom období. Aj vďaka nim môže každý viesť prevádzku, ktorá prekvitá. V prápade prevádzky Jany a Terezy, doslova.

Máte nápad a potrebujete ho financovať?

My vám peniaze na vybavenie vašej prevádzky požičiame.

Newsletter

Newsletter

Pripravili sme pre vás newsletter s najnovším obsahom. Nezmeškajte žiadnu súťaž a zostaňte stále v obraze. Prihláste na odber svoj e-mail* a nezmeškáte nič dôležité. Ako BONUS vám sprístupníme prístup na sociálne siete.

Boli ste úspešne pridaný k našim odoberatelom newslettra